14 Ağustos 2009 Cuma

Sahaya Saygı

Burada unutulmaması gereken konu şu: Golf sahalarını ortaklaşa kullanıyoruz. Eğer sahaya biz yeterli saygıyı göstermezsek, hiç bir saha bakım elemanı sahalarda bozulan yerleri tamir edecek zamanı bulamaz. Bunu unutmamak gerek. Sahayı nasıl bulmak istiyorsanız öyle bırakınız.

Vuruş sırasında sahada hasar verdiğiniz yerleri tamir ediniz.

Çim kapaklarını yerine koyunuz. Greendeki top izlerinizi onarınız.

Kum engelinde bıraktığınız izleri düzeltiniz.

Her çukur özel olarak işaretlenmiş tee adı verilen başlangıç yeri ve green adı verilen ve bunun içinde bir direk ucunda asılı bayrakla işaretlenmiş olan parkurun bittiği çukurla sonuçlanır. Her çukurun - par – adı verilen ve topun kaç vuruşta çukura atılacağını belirleyen tanımı vardır: Örneğin, par 3, par 4, par 5 gibi; yani üç vuruşta, dört vuruşta ve 5 vuruşta golf topunun çukura atılması.

O parkurdaki oyunun tamamlanması için topun mutlaka kaç vuruşta olursa olsun çukura atılması gerekir. Çukurun içinde metal veya plastikten yapılmış çanak –cup- bulunur. Çukurun çapı 10,8 cm, derinliği ise 10 cm civarındadır.

Oyun genelde en az iki, en çok dört kişi tarafından oynanır. Oyun tee–box adı verilen hafifçe yükseltilmiş bir alandan topa tee dikilerek vurulur. Oyunun kendine özgü kuralları dünyada golf otoritesi olarak tartışmasız kabul edilen ROYAL AND ANCIENT ST ANDREWS kuruluşudur. Bu kuruluşun belirlediği kurallar dünyanın her yerinde kabul edilmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

GOLF TÜRKİYE - Türkiye'nin Golf Blogu Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template

Bu blog BloggerV.com üyesidir.