14 Ağustos 2009 Cuma

Engelliler ve Golf

Federasyonumuz Türkiye'de golf sporunun gelişmesi ve yaygınlaşması için yaptığı çalışmalar doğrultusunda, engelli vatandaşlarımızı golf sporuyla tanıştırmak ve onlara bu alanda uygun fırsatlar yaratmak için yoğun bir çaba sarf etmektedir. Bu amaçlara ulaşmak için yurt içinde ve yurt dışında ilgili kurumlarla güç birliğine gidilmekte, önemli organizasyonlara imza atılmaktadır.

Türkiye Golf Federasyonu kısa zamanda önemli pek çok etkinliğe önayak olmuştur ve çalışmalarımızın pek çoğu, Milli Paralimpik Komitesi'yle işbirliği içinde yürütülmektedir. Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı ile ortaklaşa hazırlanan "Tekerlekli Sandalye Golfü" projesi hayata geçirilmiş ve seçmeler sonunda 9 kişilik çekirdek kadro belirlenmiştir.

Türkiye'nin ilk "işitme engelliler golf kampı" etkinliği federasyonumuzun desteğiyle düzenlenmiş, Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programlarından Da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında kabul edilen etkinlik amacına fazlasıyla ulaşmıştır.

Avrupa'da bu alanda faaliyet gösteren dokuz federasyondan biri olan Türkiye Golf Federasyonu, 6 Haziran 2008 tarihinde İstanbul'da düzenlediği "1. Engelliler Golf Şampiyonası" ile çalışmalarını taçlandırmıştır. Turnuvada bir yılı aşkın süredir golf eğitimi alan 15 işitme engelli ve 6 bedensel engelli sporcumuz yarışmıştır.

Bugün engelli golfçülerimiz, haftada iki gün gerçekleştirilen antrenman programlarına golf eğitmenleri eşliğinde devam etmektedir. Ayrıca federasyonumuz yakın gelecekte İstanbul'da bir "Avrupa Engelliler Golf Birliği" (EDGA) turnuvası organize etme çalışmalarını sürdürmektedir.

Sporcularımız
1. İsmail Şenkal
2. Ebru Bulgurcu
3. Mehmet Ordu
4. Tayfun Aksoy
5. Mehmet Kazan
6. Mustafa Yükçeker
7. Erdal Özdemir
8. Mehmet Barış Tunca
9. Mehmet Sami Altınyayla

European Disabled Golf Association (Avrupa Engelli Golf Birliği) websitesi

0 yorum:

Yorum Gönder

 

GOLF TÜRKİYE - Türkiye'nin Golf Blogu Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template

Bu blog BloggerV.com üyesidir.