14 Ağustos 2009 Cuma

İstanbul Golf Kulübü


İstanbul Golf Kulübü 114 yıllık geçmişiyle Türkiye'nin en eski golf kulübü olma özelliğini taşımaktadır. 1895 yılında Okmeydanı'nda kurulup şu anda Maslakta bulunan kulüp, tanınmış iş adamlarımızdan Sn. Selim Egeli'nin Başkanlığı ve Sn. Mustafa V.Koç'un Kaptanlığında faaliyetlerini sürdürmektedir. 9 delikli sahası ile üyelerine ve ziyaretçilerine mükemmel bir hizmet sunan İGK, tarihi ile de Türk Golfünde büyük öneme sahiptir.

Anlatılanlara göre Atatürk, İstanbul'da bulunduğu zamanlarda sık sık İstanbul Golf Kulübü'nü ziyaret eder, İngiliz Konsolosu ve dostu P. Loren'ı ziyaret amacıyla her fırsatta at üzerinde kulübe gelir ve o zamanlarda kubbe şeklinde olan, yeşil renkli çinkodan yapılmış kulüp binası önünde çok sevdikleri şekerli kahvelerini içerlermiş.

Mustafa Kemal'in bazı ziyaretlerinde, kulübe ait golf sahasında vuruş denemeleri yaptığı da bilinmektedir.

İstanbul Golf Kulübü, Avrupa'nın en eski dördüncü golf kulübüdür. 1895 yılında Constantinople Golf Club adı altında 12 çukurlu olarak Okmeydanı civarında kurulmuş, 1911 yılında kulübün adı Bosphorus Golf Club olarak değiştirilmiş ve Bebek civarındaki 9 çukurlu bu yeni kulüp, 1920 yılına kadar yaşamıştır.

Aynı yıl Maslak'ta 9 çukurlu olarak açılan yeni kulüp, giderek 18 çukura genişletilmiştir.


Bugün 9 çukurlu bir saha olan İstanbul Golf Kulübü, Türkiye'nin en önemli golf kulüpleri arasında yerini almaktadır. 114 yaşında olan İstanbul Golf Kulübü'nün, Türkiye'de golf sporunun yaygınlaşmasında önemli katkıları olmuştur. Halen 220'si bayan, 724 üyesi ile Maslak'ta golf sporuna gönül verenler için yüzyıllık bir çınar gibi gururla yaşamaktadır.

İstanbul Golf Kulübü sosyal tesislerinde; Üyeler ve misafirlerin golften sonra bir araya gelerek sohbet edebilecekleri sıcak bir ortam bulunmaktadır.


Alt katta lounge, üst katta özel mönülerle servis veren restaurant, kış bahçesi ve terası, soğuk kış günlerinde şömine ve TV keyfi, yaz sıcaklarında ise sahanın tümüne hakim manzarasıyla terası yaşayabilirsiniz.

Kulübün Sosyal Tesisleri;

  • Driving Range
  • Putting Green
  • Chipping Green
  • Pro-Shop
  • Kiralık Malzeme Odası
  • Soyunma Odaları
  • İdari Birim

İGK'da saha kullanım için hafta ortasında 100 TL, hafta sonları ve resmi tatil günlerinde ise 160 TL ücret ödemeniz gerekmektedir.


İstanbul Golf Kulübü
Büyükdere Cad. Oto San. Karşısı Harp Akademileri İçi
Yeni Levent / İstanbul
Tel No: 0212 324 06 09
Faks: 0212 324 03 79
E-mail: info@igk.org.tr
Web: www.igk.org.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

 

GOLF TÜRKİYE - Türkiye'nin Golf Blogu Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template

Bu blog BloggerV.com üyesidir.